Salam pekenalan korang!

Friday, December 14, 2012

anak ke 3

di saat usia aqil baru nak masuk 3 tahun dan marissa baru nak menjengah ke angka 1 tahun 4 bulan pastinya untuk memiliki anak ke 3 tak masuk dlm list aku..terutamanya dengan pengalaman sblm ni..(aku xblh nak nyusu aqil bila mengandung kat marissa di sebabkan susu aku kering sendiri)..(misi menyusu aqil 2 thn tak tercapai) di tambah pulak dengan kami yg br pindah rumah di mana aku kena travel jauh( lunas-penang)..list pasal xmau anak no 3 lagi ni memang panjang la kalau aku nak senaraikan kan..

maka utk elakkan ngandung aku merancang..merancang di sini secara azali..(korang fhm kan? so tak yah explain la ye..) yang mana aku rasa percent  dia sangat tinggi juga untuk mengandung sebab tu lah marissa "keluar" ke dunia ni..maka aku tambah 1 lagi perancangan keluarga iaitu makan maajun anggun bistari (MAB)..aku jual ni tau..hehe..promote pulak kan..

makan sehari sebiji je MAB ni..pas habis sebotol rehat 6 hari continue plk next botol..tapi masalahnya di sebbkan pindah la ape la aku haritu stop agak lama makan MAB ni..tetiba byk plk simptom2 mengandung yg aku alami..mak aih takut wei..dah la period xmai2..pitam okay..

pujuk2 suami srh beli pregnancy test kit tu dia xmau..tp akhirnya dia beli gakla lps 2 3 minggu srh dia beli..haha..

dan resultnya adalah.................(sila scroll bawah utk tahu resultnya..hehe)



































gamba hasil pakcik google ye


p/s: selepas buat ujian tu aku pun period..la simptom nak period rupanya...penat i gelabah okay..maka mari meneruskan mkn MAB..tak mau aku stop lg mkn..risau lekat srg lg..aku nak meneruskan misi penyusuan  2 thn dlu kalau boleh..moga di mudahkan..ameen..


6 comments:

  1. entry mmg buat nani berdebar membacanya..171

    ReplyDelete
  2. nani - hehe..yg tukang rasa lg debau..haha..xmau stop mkn mab lg..risau jadi..huhu..walaupn hati teringin..eyh..haha

    ReplyDelete
  3. yaya - yg buat test tu lg suspennn..hehe..

    ReplyDelete
  4. Ingatkan Marissa dh nak dot adik..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...