Salam pekenalan korang!

Friday, November 20, 2009

sakit

badan smakin sakit..pinggang semakin sakit..lately ni pinggang bhgn kanan atau kiri sakit..nk ckp sakit die mcmn pn susah yg pasti sakit..last week p scan dr ckp baby dah 2.2 kg..wkt tu 34w...takut baby besar sgt nnt..huhu..kedudukan uri ok dr ckp..kepala baby dah kat laluan yg betul..n the baby will be handsome baby...even ramai yg ckp baby gurl tp bila scan dr kata baby boy..so utk kepastian kita tunggu pas baby kuar k..hehe..

nama masih tak jumpa..huhuh..husband ku dah pening nak buh nama ape..uhuhu..surat cuti nak apply..beg baby n mak die tak kemas lagi..ish giler aku mmg suka last minute..kang gelabah tertinggal sumer cik suami sila p amik yek..lgpn jarak spital dgn umah tak jauh sgt..10min smp...baju baby dah beli ckupla ala kadar..tinggal brg mak die skit lagi n tilam bantal baby tak beli lagi..tempat mandi baby pn tak beli lg..yg tu kemudian takpe..berat aku skrg dah 63kg..oh tidak..huhu..

hah..tibe2 teringat nk tanya braxton hicks contraction tu mcmn ek..aku tak tau mcmn rs contraction tu..huhu..skrg bdn ku mmg sakit2 je lah..tulang pinggul pn dah mula sakit..td dok dlm toilet pn dah rs mcm sakit..huhu..takuuuuuuuuut..

p/s: aku mungkin akan ke KL mlm ni..cik suami hantar sms td tghari..p kl sbb nak p amik mama n papa sbb papa ada operation mata kat sg petani..dok tgh pk larat tak aku nk dok dlm kereta lama2..huhu...even bukan aku yg drive..huhu..

16 comments:

  1. maria, selmat bersalin...smga ibu n anak sihat semenye ye..tenangkan diri, serah pd Tuhan

    ReplyDelete
  2. nak bersalin dah kot awak..
    doa byk2 ye, semoga selamat semuanya. awak takda nama lagi? kalau lelaki bagi nama sollehin, kalau perempuan farah ok tak?hehe

    ReplyDelete
  3. maria jaga diri bebaik... naik kete jejauh, hentak2 tu blh tlg cepatkan masa nak bersalin... hati2 la eh... sakit contraction.. bile sampai masa nya tau la nnt.. hehe.. ade cam senggugut, ade cam nak terberak.. rasa memulas... n yg penting tgk interval masa sakit tu.. klu dah consistent, dah dekat la maknanya... caiyok2!

    ReplyDelete
  4. uih.. debaran makin terasa. akak plak yg bedebar2 ni.. neway, semoga semuanya selamat ok. take care. baby boy ye.. samala kita.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. nurul aziyana - mekasih awak..semoga sy tenang nnt..debar nak menunggu tiba hari itu..

    farah - nnt leh panggil anak sy ein kn..;)

    k.june - em tu la..ni jalan jauh2 nnt kena pelan2 drive..semoga sumernya slmt..takut..skrg mcm2 yg bukan2 yg maria pk..sabo jelah..

    cik mas - maria pn berdebar akak..kita kongsi sama2 debaran tu yek..

    ReplyDelete
  6. awak dah rasa sakit ye.bykkan berjalan.org kata mudah nak bersalin.akak ipar kte,2hari sblm nak bersalin pi shopping lagi.agaknya sbb tu senang je dia bersalin.

    ReplyDelete
  7. maria!! sila kemas barang awal ye.... nanti takut kelam kabut. :)

    ReplyDelete
  8. darling...
    cahya ada buat entry pasal contraction BH...
    cikedaut..
    http://cahya-schatz.blogspot.com/2009/10/kontraksi-braxtons-hicks-bh.html

    ReplyDelete
  9. fathi - belum lg kot..tp rs baby dah turun skit kot kepala die..nth sbb rs ngilu kat situ..sy malas nak jalan2 kat tempat kerja ni..sbb nanti byk kerja..sy jalan2 kat rumah jelah ek..hehe..

    aishah - a'ah..mmg nk kena kemas dah kan..ingat balik ni br nak kemas n letak dlm kereta..kan2..

    cahya - thanks for info..really berguna..;)

    ReplyDelete
  10. Me pun dah start saking pinggang, takleh duduk lama.

    Haa u kena kemas beg cepat2 ni..hopefully everything is ok..dun worry much ok.

    Ps: Takotnyaa nak jadi parent hehehe

    ReplyDelete
  11. aan - a'ah..sgt takut kan..kita cuba yg terbaik k..insyaALLAH..;)

    ReplyDelete
  12. sama la kita. scan boy, tapi org len bising cakap girl. hish.

    =) good luck!

    ReplyDelete
  13. her royal highness - thanks awak..gud luck utk awak gak..

    ReplyDelete
  14. woweee! tak sabarnya nak tunggu awk deliver baby.. :-)

    hopefully selamat semuanya ye.. insya'Allah..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...