Salam pekenalan korang!

Wednesday, November 11, 2009

bulan ke 8

minggu ni aku akan masuk ke minggu ke 34....perut semakin membesar dgn jayanya..baju2 mmg byk yg dah tak muat..so last 2 weekend kami pergila membeli baju mengandung..yup aku baru start beli baju mengandung..sblm ni tibai je pakai bj mn2 yg besar..baby semakin aktif..tidur aku semakin susah..mengiring ke kanan tak kena kiri tak kena..tidur bermandi peluh even kipas dah berputar dgn maksimumnya..n tgh2 mlm pasti bgn..ya utk jadi ibu itu tak mudah..tp pengalaman 9 bulan ni pasti akan aku rindui nnt..kdg2 aku n suami tertanya2 layak dh ke kami jadi parent..mcmn agaknya kn..em hrp sumernya akan selamat...dan kami dpt mendidik 'baby' menjadi anak yg soleh/solehah..

skrg aku kembali rs nak muntah2..loya tekak..tak bape lalu mkn..tp nasib baik berat aku tak turun mcm mula2 mengandung dulu..skrg semakin membulat,...oh tidak..dah la pendek..mengembang plk..so sgtla buruk..huhuh..oleh itu no picture please...hehe...

brgn persiapan baby masih dalam proses pencarian..aku beli yg asas2 je..so buat kengkawan sila pos hadiah yg tak asas yek..hahah...beg utk ke hospital aku belum kemas lg..tp kena get ready..ujung minggu ni nk p scan..sgt excited...nak tau berat baby n baby dah kemana berpusingnya..huhu...n nk tanya dr kenapa aku kerap sgt sakit d bhgn atas perut belah kanan..

lagi sebulan utk aku harungi kehidupan ber'2' ni..mcm2 pengalaman baru yg aku lalui..proses pencarian nama masih berjalan..so sape2 yg nak bagi idea nak buh nama apa kt baby ni sila roger2 sy..serius kami mmg blur nak buh nama ape..huhu...moga di permudahkan segalanya..amiin..doakan kami yek..lagi sebulan utk di tempuh..

p/s:smlm denga hubby ckp ngn baby.."sok2..bila baby dah kuar kena denga ckp mak..sbb bukan senang mak 'bawa' baby..tau baby.."..wkt ni die tgh usap perut aku..sbb aku mmg tgh sakit time tu...rs sweet sgt..thanks awak sbb teman org sakit2 mcm ni..n sabar dgn 'kerenah' org selama ni..luv u..(fyi kami belum decide nak panggil ape nnt..either mak/ibu/mama/ummi..ayah/abi/walid/bapa/abah..masih dlm perbincangan..)

18 comments:

  1. sy hrp sedikit sebanyak pengalaman drp kwn2 blogger awk, dpt bantu awk harungi cabaran tgh mengandung ni ye? ;)

    semoga selamat semuanya.. insya'Allah, amin!

    ReplyDelete
  2. eee.. da nk dekat dah dia.. mesti tk sabar kan. maria da tau ke baby boy ke girl?

    insyaAllah akak doakan sumernya ok ye..

    ReplyDelete
  3. awak dah start beli brg baby ye.best2 :) kte suka la msk kedai baby.hehe.awak,nnt emel kat kte add awak blh? :)

    ReplyDelete
  4. wah tak lama lg...1st xperience mmg best..

    kita dh slamat bsalin 30hb aritu..awal 10 ari...so better get ur bags ready..stengah org 1st bb 2 mgu awl...kita ni third bb tau..

    dah tau ke bb boy ke gal?

    baju bb tak yah bli byk2 sgt..eventho 1st bb..coz bb cepat mbesar nanti nk bli baru lagi, then mesti kwn2 bg hadiah lg..

    huhu slamat menempuh alam keibubapaan...

    ReplyDelete
  5. uuuu..bestnyer..dah dekat dah...;)

    boy ke girl ni? tak sabarnyer nak tunggu tgk gambar baby.. ;)

    aisyah baru 6 month pun dah tak menyabar nak beli barang baby, mesti maria lagi excited kan..hehe..

    takpe..pilih nama anak slow2..cari yg maksud baik2.. ;) insyaAllah..bile browse thru nama2 tu..mesti ade satu yg betul2 berkenan nanti..

    take care ye! aisyah doakan everything selamat..insyaAllah.. ;)

    ReplyDelete
  6. dah dekat kan....adoi...awk seram...saye pon serammm....huhu... harap semuanya selamat kan....

    p/s:scan bubuh la pict kt sini....hehe

    ReplyDelete
  7. ecececece... romantiklah tue.. agagaga.. take care maria.. minum susu hari2 ok!

    ReplyDelete
  8. bestnya maria.
    saya doakan awak selamat bersalin dan dapat baby comel ye.
    take care :D

    ReplyDelete
  9. riri - yup..pengalaman kwn2 mmg byk membantu...terima kasih riri..

    cik mas - itula..tak sabar pn ada..takut pn ada..huhu..nnt ujung minggu ni nk p scan maria akan konpem lain n akan announce lain ek..

    fathi - a'ah dah start beli skit2..mmg excited pn..bau baju baby je leh buat maria tersenyum seharian..hehe..awak..kita dah bg add kat email awak..hp kita pn kita bg sekali..=)..awak nk dtg sini ke...best2..

    28sen - em ye ke?awal 2 minggu?huhu..lagi cuak ni..kena prepare cepat2lah bag hospital tu..alamak kain batik takdek lagi..huhu...thanks ya'

    aiesya - em excited kan..nnt next month bolehla beli brg skit2 aiesya..takpn survey dlu..jamu mata kata org..hehe..tu la tgk nama2 baby smp dah pening..aduih...skrg ni asyik dok belek nama org ja..haha..terima kasih yek aishah..aisyah pn jg diri tau..

    yaya - maria tak reti nak buh gamba yg takde soft copy..huhu..(giler buta teknologi..haha)..awak..nnt p sale tu baik2 tau..leh tlg belikan utk sy gak..hehe..;)

    kak amie - hahha..giler romantik sbb husband maria ni mmg jenis yg tak reti romantik langsung..ada ke time konvo bg bunga plastik..haha..kak amie..tekak ni takleh time susu anmum ke enfa mama ke..tp sib baik leh bedal susu dutch lady..so dok minum yg tu jelah..huhu..

    farah - mekasih..hrp mood honeymoon akan buat farah kembali ceria n bersemangat..chaiyok utk yg ke3..n kena banyak2 berehat tau nnt..jg diri tau dear..

    ReplyDelete
  10. Haaa..me lupa nak cakap me pun rasa sakit atas belah kanan tu. Tapi tak sakit sangat la, it's more like keras giler and rasa senak. Doc cakap it's Braxton Hicks, fake contraction.

    Lagi satu my baby suka duduk belah kanan, selalu nampak perut me timbul sebelah hehehe.

    Minggu ni dah kena start pack beg hospital tau. Jom jom kita sama2 semangat buat. And dun worry much, both of you will be a wonderful parent. Being a good parent is not something that we can learn by books, it will come naturally and we will learn with our baby :)

    ReplyDelete
  11. aan - a'ah rsnya samalah..baby maria pn dok belah kanan skrg..asyik dok timbul je belah kanan tu..huhu..hopefully kami dpt jadi ibu bapa yg terbaik..amiin..em itula kena kemas beg dah kan..kena cari kain batik ni..hahah..maria mmg takdak kain batik pn..huhu..jom2 kemas same2..

    ReplyDelete
  12. HI Maria, lin here, lin unimap.u knwo which lin kan?hoho maria nyer due dae nak sama kot ngan atif..tak sabo nak tengok baby korang berdua.as for me ,selain besar dan macam gergasi tak banyak masal sangat..except false contraction.hope everything will go smoothly for u dear.

    ReplyDelete
  13. lin - ya i know which lin..hehe..oo atif pn preggy ek..tak tau pn..em tu la takut nk hadapai hari itu..hrp sumernya akan lancar..amiin..

    ReplyDelete
  14. diah - jarang buat so nmpk sweet..hehe..

    ReplyDelete
  15. uuiiihh,tak terbayang bila nanti dh 8 bulan,mesti lagi tak selesa
    skrg ni pun tido dah tak tenteram,sakit2 tulang smua..apakan nanti dh membesar kan.

    maria dh dekat sangat dah ni
    gudluck maria, moga smuanya selamat. dan baby sehat.

    ReplyDelete
  16. dayu - em tido mlm susah tu dah semestinya dayu..skrg jln pun sengal2 badan..duduk pn sakit tido pn sakit...huhu..thanks yek dayu..gud luck for u too..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...