Salam pekenalan korang!

Wednesday, September 9, 2009

bulan ke 6

dah angka 6..syukur..baby dah semakin aktif..menendang n menumbuk perut..smp kdg2 nmpk die gerak2..adus..nk tidur pun semakin susah..mengiring tak kena terlentang tak kena..meniarap lagi la..lagi kuat die ketuk perut ni..dan skrg sy semakin merasa panas..kipas dah bukak pn panas lg..aduss..sian cik suami yg terpaksa kedinginan..aritu kena bising dgn nurse sbb tak p check up..huhu...bila p kena mrh gk sbb berat tak naik dr last month..ala biasala puasa..tunggula time ry nnt..jgn dia terkejut sudah..hehe..apepun semoga baby sihat..aritu p scan dr ckp kepala baby kat atas..tp sbb awal lg so kire takpelah..kalau dekat2 nk bersalin pun baby songsang susahla..huhu..apepun semoga segalanya lancar..hobi br aku adalah mkn ape yg aku tak mkn sblm ni..huhu..semakin membesar bagai juarala aku..huhu..

26 comments:

  1. bestnyaaaa..

    baru 6 bulan, baby belum ke bawah kot. nanti awak buatlah scan 3D tgk die tgh buat ape..

    ReplyDelete
  2. farah - insyaALLAH awak..itula dr pun ckp mcm tu sbb awal lg kot..tp ni pn rs die dok gerak p tempat lain dash kot ni..tgk scan yg akan dtg lak..hehe..

    ReplyDelete
  3. bestnye dah merasa janin bergerak2..

    ReplyDelete
  4. ulamak.kawan aku dah sembang hal ni.aku bila lg?

    ReplyDelete
  5. dibiuscinta - satu pengalaman berharga...

    murni - aku tunggu nasi minyak hg dulu..=)

    ReplyDelete
  6. awak sht?baby pun sht kan?
    awak,sori sbb tak sempat nak mntk contact no awak hr tu.tak sempat nak jmpa awak ms kte gi penang.sori ye

    ReplyDelete
  7. fathi -itula..maria dok bukak blog fathi tp tak update..tak tau mcmn nak contact fathi..huhu...takpelah takdak rezeki la tu..

    ReplyDelete
  8. maria...
    sama dgn nurul berat tak naik.. dri start puasa..static je beratnyer.. kalau buka tak leh makan banyak2 terus.. tapi sahur boleh makan banyak.. sekarang ni baru naik 5 kilo je dri berat asal.. hehe.. kira okay lakan dri tak naik..

    apepun...pas raya nanti sama2 kita beroperasi menaikkan berat badan.. hehe..

    ReplyDelete
  9. nurul - kalau maria lebih kurang 2 kilo 3 je naik..okla kn..tak mau naik byk sgt..huhu...kalau mkn kt umah sendiri ni skit je..kalau blk kg..mkn ramai2 byk je leh mkn..huhu..kalau dok kt kg lama2 leh gemukla..heheh..

    ReplyDelete
  10. awak,ni emel kte ir_fathiyah@yahoo.com.my
    emel kte k ;)
    mcm2 nak tulis kat blog.tp tak sempat & mcm2 hal plak jd.dugaan.kte mc sampai jumaat.kelmarin kantung & uri baru kuar awak.tu pun tak kuar habis.Dr bg tempoh sampai hjg mgu.kalo tak kuar,kene DnC skali lagi la.

    ReplyDelete
  11. saya dah save nnt bile2 kita contact2 ek..sian sy denga wak..hrp awak cepat sembuh..bg kuar habis2..nnt xpyh cuci..sy denga cuci tu sakit..doa yg terbaik utk awak..

    ReplyDelete
  12. tunggu 7 bulan ke atas yer.. nanti nak tido pun nangis..hahaha...ha, brat tue kena naikkan ek.. sian baby nanti...

    ReplyDelete
  13. kak amie - itula..skrg pun dah takleh lena..pusing kanan salah..pusing kiri salah..huhuh..berat kena naik lg ek..huhuh..pas raya br leh naik kot..puasa tak bape lalu mkn..huhuhu..pas ry mesti bertambah2 beratnya..huhu..

    ReplyDelete
  14. maria..takper jangan risau k..nanti dah dekat 7bulan..baby turun la..skang kan space tu luas lagi.. :D

    dah banyak shopping?

    ReplyDelete
  15. june - tak shopping pn lg..br dok jamu mata..hehe..itula..takut gak baby tak turun2..next scan blh tgk die dok tang mana pulak..hehe..

    ReplyDelete
  16. maria...xlama lagi saye lak masuk 6bulan...hehe...

    ReplyDelete
  17. yaya..selemat menginjak ke angka 6 awak..

    ReplyDelete
  18. salam kenal maria.. tk sabarnya kita nak menjejak ke angka 6.. tk sabar nk rs baby kickin2.. :) akak link maria yek..

    ReplyDelete
  19. semoga you and baby sihat..nanti plan deliver kat mana? :)

    ReplyDelete
  20. cik mas - ok..akak..nnt sy link kan akak gak..em sonok rs baby kicking..rs mcm ada member..hehe...

    nanie - em tak sure lg nk deliver ktne..ingat kt penang je..

    ReplyDelete
  21. maria, selalu survey online barang baby kat mana eh? boleh kasi link tak?

    ReplyDelete
  22. aishah - sll maria google je..nnt maria paste kat blog maria ek kalau maria jumpa psl brg baby..ok?

    ReplyDelete
  23. hawe - kawin cepat2..jgn gaduh2 lg..sian cik abg hang..hehe..

    ReplyDelete
  24. puan farah - salam kenal..=)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...