Salam pekenalan korang!

Friday, February 24, 2012

aktiviti hujung minggu ni

baru hari jumaat dah ada rancangan aktiviti hujung minggu ni?haha..sbnrnya saja je nak share psl aktiviti2 keibubapaan kt korang..kot2 ada yg nak join..ada psl penyusuan dan ada pasal babywearing..ikut tempat dan kawasan ye kawan2... aku bubuh no la ek..kang konpius plk..

1) pada yg dok sebelah utara khasnya penang..jomla join aktiviti ni..psl penyusuan ibu..details kat bawah k..nak rvsp kat sini .. aktiviti penyusuan..mana tau ada ilmu yg boleh anda kutip di sana..



Make Penang Breastfeeding Friendly (MPBF)

Feb Breastfeeding Flash Mob @ Queensbay Mall
-------------------------------------------------------

When? 26 Feb 2012, 2pm.

Where? Gather in front of Coffee Bean first.

Who? For breastfeeding mothers, breast-milk feeding mothers, you, your family, your partner and anyone else who supports breastfeeding!

What? Breastfeeding Flash Mob is a group of breastfeeding mothers who gather suddenly in a public place, breastfeed in the public for awhile, and then quickly disperse.

Why? (1) We shouldn't hide because breastfeeding is the most natural and best to feed our babies. We adult can eat/drink anywhere anytime we like. So do our babies. They can drink their breastmilk anywhere and anytime too.

(2) To promote breastfeeding. This will be a super fun and fabulous event that will reach thousand of people through social and media. Invite your breastfeeding friends, or anyone who supports breastfeeding! The more participants the more sensational it will be.

For more info, call Connie at 016-5533782

2) kalau nak join perjumpaan babywearing plk leh tgk details kt bawah..semua aku copy paste dr facebook je..


Our next Penang Babywearers gathering will be held soon. Please mark your calendar and clear your schedules.

Details of the event:

Date: Saturday, 25 February, 2012
... Time: 3:00 pm - 5:00 pm
Location: 70-3-65A, D'Piazza Mall,Jalan Mahsuri, 11900 Bayan Baru, Penang
Map: http://momslittleones.com/outlets/pulau-pinang.html
Topic: General Babywearing

General Rules When Trying Out Carriers:
•Please ask permission from the respective owners before trying out their carriers.
•Please handle those carriers with tender loving care.
•Please make sure your hands are clean prior to trying out a carrier.
•NO EATING when wearing other people's carriers. The wearer or the wearee. Please.
•Refrain from trying out carriers if your babies are not well, i.e. have runny nose, etc. We would like to maintain the hygiene of the carriers as some carriers especially SSCs and MTs are not actually "washable".

Rule of thumb:
SELLING IS NOT ALLOWED AT MBW GATHERING.

Do spread the news! All are welcome! Bring your carriers if you have any! We'd love to meet you there.

See you there!

love,
Shida on behalf of MBW Admin Team


3) oh ada yg dari alor star nak join perjumpaan pasal penyusuan ibu? leh tgk details kat bawah..

Perjumpaan kumpulan sokongan ibu ke ibu diadakan bertujuan membantu anda menangani masalah dan cabaran penyusuan ibu. Hadirlah demi fakta yang benar, maklumat yang tepat dan sokongan yang teguh. Kami sedia membantu anda.

Perjumpaan akan diadakan seperti butiran berikut :

Tarikh: 25 Februari 2012 (Sabtu)
Masa: 10.00 am - 12.00 pm
Jamuan : Potluck
Kos: PERCUMA
Tajuk : SGM bersama Lactation Nurse Hospital Sultanah Bahiyah
JEMPUTAN KHAS : Senior Nurse Pn Zuriah dari Hospital Sultanah Bahiyah

Semua dijemput hadir. Bawalah bersama ahli keluarga (suami/ibu/pengasuh) ke perjumpaan ini.

Lokasi: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150361180244704&set=a.10150361147804704.366449.258801524703&type=3&theater

Signboard : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150361147864704&set=a.10150361147804704.366449.258801524703&type=3&theater

HUBUNGI :
Pn Rini (whizchinishoppe@hotmail.com)
Pn Hana (hanaseman@yahoo.com)



4) Ada yg dari KL?leh singgah KLCC..ada babywearing talk masa ekspo motherhood kat KLCC..(24-26/2/2012)

so mcm2 aktiviti berilmiah utk hujung minggu ni kan?so jgn bazirkan masa anda ye kawan2..tak lupa ada warehousale MYDEAR jugak..memandangkan aku duduk kat penang dan adik ipar aku pun dok mengandung muntah2 bagai..maka tahun ni xdpt shopping..thn lepas aku mintak tlg dia belikan kt aku..kesian dia..byk gk brg aku dia tlg belikan..tq adik..luv u..xoxo..

p/s: bila sebut bab2 shopping ni rs nak je pindah KL..tp bila fikir psl taraf hidup tinggi..maka cancel yek..


3 comments:

  1. cik murni - join la..amik ilmu awal2..nnt dah kawin ada anak dah ada ilmu..;)

    ReplyDelete
  2. murni - nnt aku share aktiviti utk org bujang2 plk ek?tp ko pun nak join kelab puan tak lama dah kan..kan kan..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...