Salam pekenalan korang!

Monday, September 6, 2010

salam lebaran

esok last day kerja..(bukan aku berhenti tau..aku cuti je)...bererti esok last day nak online..sbb hari rabu dah nak balik kampung..hoho balik kampung..em KL kire kampung ke?belasah jelah kan..so ni first time aku akan beraya tanpa mak kat sisi aku..thn ni giliran beraya kat rumah andry..so terima jelah yek..dah kawin kena lah mcm ni..takleh pentingkan diri sendiri..(walaupn mula2 aku ajak andry balik KL lambat skit..)tp pas fikir2 pjg aku tau aku kena beralah..mak..im gonna miss u so damn much..muaaaaaaah..
beraya pertama kali jugak dgn anak bujang ku yg semakin menyerupai muka laki aku..em bukan aku yg ckp yek..org lain yg ckp..em panasla..(org tua2 kata anak laki sejuk kalau ikut muka mak die..huhu)..tak kisah lah janji die anak aku..haha,..em..baju?confirmla si kenit tu yg dpt byk kan..tp kami sefamily dah ada sepasang baju kire2 sedondonlah..tema?kaler hijau..tak sabar nak tunggu ry sbb yelah first time nak raya dgn anak lelaki ku itu..em..tp bila fikir2 sedih sbb bgn pagi ry takleh tgk muka mak...takleh mkn lauk mak masak..tp aku redha..n kena belajar utk bertolak ansur..
mak..rindu nak makan lodeh mak..aku anak mak yg lain skit..anak mak yg lain semua bedal ketupat pulut..aku je yg tak makan..aku mkn ketupat nasi dgn lodeh ok..dlm family aku kalau yg bedal ketupat nasi dgn lodeh ni kire aku dgn andry jelah..haha..
lupa nak cerita hari khamis haritu aku ambik aqil aku tgk ada kesan tompok2 kat muka dgn abdan die..suspek demam campak..so jumaat aku amik emergency leave and andry pun tak p kerja..ot ke ape ke sumer die cancel..em jumpa doktor tp doktor ckp mungkin alergik dan bukan demam campak..aku jaga dgn elok so pas sehari dua aqil da hilang kesan tompok2 tu..so aku agak mungkin di sebabkan habuk..oh super sensitif anak ku itu rupanya..apapun mama tetap syg aqil..
so buat semua selamat menyambut lebaran hati2 di jalan raya n maaf zahir batin..semoa syawal thn ni lebih bermakna..dr mama aqil sekeluarga..

- kami sekeluarga-

p/s: sesapa yg ada kat KL yg boleh di serang rumahnya sila roger2..:)

14 comments:

  1. kalau saya dah balik KL saye roger awak leh jumpa2 k.

    waaa....tomeynyaaa aqil.

    ReplyDelete
  2. yaya - ok..menanti roger dr mu..:)

    p/s:thanks auntie yaya

    ReplyDelete
  3. alahai berapa bulan dah sikecik hencem tuh? cutelah dia...

    anw selamat hari raya

    ReplyDelete
  4. yatie sawanila - dah 8 bulan..18/9 ni 9 bulan..:)

    slmt hr ry jugak..

    ReplyDelete
  5. cik murni - mana2?kg mu ke?kena tungg aku balik sini dlu..insyaALLAH..klau aku serang kulim aci..aqil nak kutip duit ry..:)

    ReplyDelete
  6. comelllnyeee akil..eh ni baru 2nd raya ke sama hubby?kurusla kak maria...selamat hari raya..drive safely ok

    ReplyDelete
  7. diah - a'ah ni second ry dgn husband,..tp first time ry dgn buah hati kenit tu..slmt hari ry ye diah..jg baby elok2..

    ReplyDelete
  8. nurul rasa muka aqil ada jugak mcm muka maria :)

    ReplyDelete
  9. nurul - ye ke?first time dengau nil..:)

    ReplyDelete
  10. selamat hari raya maria..dtglah umah, tapi bukan umah saya tau, umah mak saya..hehee

    ReplyDelete
  11. farah - ok2..nnt kita call2 ek..rumah mak awak pn bolehla..hehe..kemaruk raya rumah org namanya ni..haha..

    ReplyDelete
  12. Alahai comelnya budak kecik sorang tu. Selamat hari raya maria, andry and aqil. Moga aqil dpt byk duit raya hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...