Salam pekenalan korang!

Friday, March 25, 2011

fun friday : bila anak jatuh sakit

masuk kali ni dah 2 kali aqil masuk wad...ya mungkin tak sebyak budak2 lain dan tak seteruk budak lain..tp aku sbg ibu aku tetap rasa gerun takut bila anak masuk wad..aku dulu adik beradik tak pernah masuk wad kecik2..aku rasa aku masuk wad pn ms bersalin ni je..so pengalaman anak masuk wad ni sesuatu yg bru utk aku..


budak yg melalak klu kena amik nebulizer

aqil masuk wad takdakla nurse pasang wire ape pun tapi die melalak je tiap kali masa makan ubat dengan tiap kali nebulizer..mula2 kena nebulizer tu dia hulurla muka dia..pas seminit dua mula la die paling muka tarik kaki tgn..aku plk skrg tak larat nak handle aqil srg2 kalau dia ngamuk mcm tu..abis dia tendang perut segala..terpaksa andry pun tidor hospital sekali..nasib baik dia memahami dan sanggup berkorban..ada sesetengah lelaki tak nak berkorban mcm ni..semua nak srh isteri yg buat..kesian isteri..so ape salah suami pun sama2 tlg kan..
budak melalak
family andry mmg ada asma..aqil belum peringkat asma..tp kena lah berjaga kan..any tips utk elakkan anak kena
asma? mak mertua sy ada belikn polisi insurans utk aqil...berguna2..nmpknya utk adik aqil pn kena beli polisi insurans..penting tu..


pas habis nebulizer happy bukan main

p/s: RM64 instead of RM95 for Window/Diecut Hardcover Photobook from UPrint, Shah Alam beli kt sini ..

5 comments:

  1. moga aqil cepat sembuh.. memang menyakitkan kalau anak sakit ni kan. lagi2 la kalau kena masuk spital..

    ReplyDelete
  2. mg aqil cpt sembuh...mmg susah ati kalu anak xsihat apatah lg kalu masuk wad...mg sgalanya dipermudahkan...aqil da nk dpt adik ke???tahniah2 :)

    ReplyDelete
  3. cik mas - itula psl..mcm nak cabut jantung kejap bila dr srh masuk wad first time tu..kali kedua ok skit sbb dah pernah masuk kan..huhu

    faizah - betul2 walaupn hny batuk tp mak aih serabut rs mcm nak behenti kerja..huhu..a'ah aqil nak dpt adik tak lama lg..;)

    ReplyDelete
  4. ala, pity boy.. get well very soon

    ReplyDelete
  5. sayahappyslalu - terima kasih..aqil masih batuk dan kahak..tp dah tak pakai nebulizer dah

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...