Salam pekenalan korang!

Tuesday, May 25, 2010

KAWASAKI DISEASE

dah lama aku tak menulis..
kenapa?sbb media penulisan aku dah beralih pd facebook n terkini twitter..
tp kali ni aku terpanggil utk menulis kembali..
ya..sumernya utk insan bernama A'uf Mikail..anak YAYA ...blogger yg aku tak pernah jumpa..tp rs dekat sgt di hati..begitu juga dgn auf..auf yg belum pernah aku jumpa..auf yg belum pernah aku pegang tp serius rs sayang pd auf meninggi ape nth lagi bila auf di serang penyakit KAWASAKI DISEASE..hati aku lg tak keruan..ada manik2 kecil yg mengalik tatkala mata aku baca status pd facebook yaya...
ini petikan dr status facebook yaya..
"Friends and family....doakan kesejahteraan anak saya A'uf mikail yang menghidap sejenis penyakit dinamakan KAWASAKI DISEASE dimana saluran ateri (yg mengepam darah ke jantung) membengkak.... dia dalam treatment....terima kasih sgt2 kepada kalian...."
aku terkejut bila aku baca status ni..aku ingat auf kena demam biasa je bila yaya call ckp auf demam..tak sangka..lg mengejut kan aku bila yaya ckp ayah yaya suspect h1n1..masyaALLAH..dugaan utk yaya besar..aku harap yaya kuat n tabah..aku tau yaya n auf kuat..so be strong kawanku..
yaya..kalau maria p KL..maria cari yaya kalau sempat ye..nak sangat berada d sisi yaya..nk beri sokongan..
kawan2..mari kita sama2 doakan auf cepat sembuh n khamis mlm jumaat ni ramai2 kita buat bacaan yasin utk auf yek..


p/s:maaf sbb aku emosi..tp aku tetap nak nangis..awak.....jom kita g kl..org nk tgk yaya dgn auf...blhla wak..leh tgk papa sekali..lehla wak.........

15 comments:

  1. anak bauh saya dah pernah kena. dia macam bengkak-bengkak. scary :(

    ReplyDelete
  2. hidd - oo ye ke..pastuh mcmn..die dah ok ke hidd?

    ReplyDelete
  3. baru tahu auf tak sihat rasanya last week baca blog yaya yg dia bwk auf pi sopin toys tu.

    semoga auf dan bapanya cpt sembuh

    ReplyDelete
  4. Setiap kali baca cerita Yaya ni, setiap kali itulah saya menangis. Betul, kita tak pernah jumpa, tapi sangat rapat kan?

    Dah 100 kali kot buka blog Yaya hari ni. & beratus kali juga doa semoga Auf semakin sembuh.

    Maria, kalau nak pergi visit, kita pergi sama ye.

    ReplyDelete
  5. nurul -ya..die p toys r us..psl jamboree yg auf berkenan sgt tu..oh tak sangka kan..sgt sedih bila tgk gamba auf dlm spital tu..

    hannah - ye tak perna jumpa tp kita mcm dah kenal kan..sy pn wak..nangis n nangis..hrp auf cepat sembuh..hannah..nnt maria sms hannah ye..skrg sibuk skit..

    ReplyDelete
  6. aku tumpang doa 2 2 cpt sembuh..byk2 doa jugak yer

    ReplyDelete
  7. salam singgah....owh..terima kasih kwn2 bg pihak yaya...kite yg jauh pn menitiskn air mata ape lg yaya kn..sama seperti hannah...sy buka blog n fb beratus kali untuk tau perkembangan auf...sedih sgt...wlpn dekat...sy masih belum melawat yaya....sama2 kite doakan auf k....

    ReplyDelete
  8. lylieiqmal - doa smg auf kuat n sihat..smlm yaya hantar gamba auf..sedihnya tgk die..

    ReplyDelete
  9. kesian budak kecik tu. kita yang besar ni kalau sakit merana lagi pulak budak kecik :(

    ReplyDelete
  10. rase mcm nak visit auf jugak la. maria plan nak gi bile? mcm nak ikut skali.

    ReplyDelete
  11. thanks for everythings maria.... doa awk....msg2 awk.... awk pon kuatkan semangat saya.... terima kasih sgt...

    ReplyDelete
  12. misha.q - maria kat penang..jauh..tp mgkn hujung minggu ni nk ke KL..ayah mertua tak sihat..kalau jadi nk tgk auf sekali..insyaALLAH

    yaya - miss u..nak sembang2 dgn awak..semangat sy pn kurang awak takdak..sy harap awak terus kuat ye..ada rezeki nnt kita jumpa tau..muaah utk auf dgn yaya..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...