Salam pekenalan korang!

Friday, December 25, 2009

melihat dunia

alhamdulillah aku dah bersalin 7 hari awal dari due date..iaitu pd 18hb 12 2009..baby di sambut dgn bismillah pd 3.12pagi..baby seberat 3.05kg..kalau ada yg bertanya normal ke operate..the answer is normal...without any epidural/sbrg ubat thn sakit..alhamdulillah..biarpn aku aritu mmg gelisah n gelabah giler...tp alhamdulillah dlm 20 min di labour room..husband aku la ckp..kalau aku time tu tgk jam pn tak dan pdhl jam dpn mata...haha..skrg baby kuning..esok akan p check up..hrp baby ku akan cepat hilang kuning tu n sembuh..mama n papa luv u so much baby..nama?husband aku belum decide...tp rsnya dia da decide nak letak nama tu..nnt aku update lain k utk namanya..

24 comments:

  1. hello baby!
    nak panggil ape pun nama takdak lagi, panggil baby je. ;)


    tahniah maria dan suami!!!
    nak tgk gambar baby...

    ReplyDelete
  2. tahniah maria..ohhh kena panggil mommy skrg!!!
    dan..
    hello baby!!!
    nanti dah ada nama... mommy ngan daddy kena segere kasik tunjuk gambar

    ReplyDelete
  3. maria.. happy for you!!!!!!!!!!!

    congrats!

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah... besnya maria da melepasi saat2 itew... cepat2lah upload gambar baby. tk sabar nk tgk baby comel maria ni :D

    ReplyDelete
  5. wwaaaaahhhh.....tahniah..tahniah..

    ReplyDelete
  6. kak maria.. tahniah.. baby awal muharram.. sama dengan tarikh reception belah suami sue..

    Tahniah again akak!!

    Gamba2.. nak gamba.

    ReplyDelete
  7. Congrats maria!!! Bestnya... nama apa?

    ReplyDelete
  8. congrats maria
    selamat berpantang..

    ReplyDelete
  9. didi - mekasih..

    farah - hi auntie farah..mmg kami panggil dia baby..;)

    dayu- mekasih..confirm akan d reveal nnt..

    cik indie - mekasih..hrp 2010 akan beri lebih sinar utk cik indie..

    cik mas - insyaALLAH nnt maria upload ek..

    cahya - ;)

    suraya - a'ah baby awal muharam..senang nk ingat kan..

    kak amie -nama tak confirm lagi tp insyaALLAH aqil..aqil ape tak tau lg..

    aiesya - thanks..tunggu turn awak pulak..

    ms tepung - em pantang tk besh,..huhu..

    ReplyDelete
  10. Congrats Maria!!! =)

    Wah. Sudah jadi trend ke sekarang ni semua bersalin awal dari due date?

    Bagi tips sikit. Nak bersalin before new year la. Tak sabar! Hehe.

    Selamat berpantang & take good care.

    Jangan lupa upload photo baby. Musti chomel! ;)

    ReplyDelete
  11. wahhh! beratnya baby. congrats maria! hopefully, everything will be alright. take care. ;)

    ReplyDelete
  12. Wahh congrats Maria!!!! Hope both mommy and baby doing well by now. Still jaundice ke? Take care ok..selamat berpantang :)

    ReplyDelete
  13. congrats maria selamat berpantang and selamat breast feeding...

    kalau baby still jaundice jgn mkn jamu lagi ok....

    selamat menembpuh alam baru....

    my turn lagi 3 bulan /.... takut beb

    ReplyDelete
  14. hannah - tips?heheh..org kata berjalan banyak..tp maria tak lah jalan banyak sangat..tp maria banyak minum air kelapa..;) n husband sll ckp dgn baby srh keluar time ayah die ada..

    riri - a'ah berat gak..dah la first baby..sib baik mak dia berjaya jugak..hehe..

    yatie - a'ah jamu mmg tak sentuh lagi..sbb takut baby kuning lagi..sian dia..aritu dah amik darah dah..utk check sb..esok lusa kena check lagi..

    ReplyDelete
  15. aan - a'ah still kuning lagi..sedih tul..huhu...

    ReplyDelete
  16. tahniah!!
    nanti leh buh pic baby plak kan

    ReplyDelete
  17. tahniah maria.

    ciannya baby kena kuning. hope tak lama la kena kuning ek.

    ReplyDelete
  18. ielya - mekasih..hrp2 mcm tulah..sgt takut...huhu..

    ReplyDelete
  19. alhamdulillah... yayy! finally baby dah keluar! yayy jugak sbb berjaya Natural Birth! me pun Natural Birth dulu w/o any epidural or pain killers! tak sangka we made it through kan? hikk... take care Maria! Welcome to Motherhood... enjoy ur stay okeh? hihihi.. kisses to ur baby! :)

    ReplyDelete
  20. tahniah maria!!;)
    happy for you...baby yg sgt comel nyum nyum :D

    ReplyDelete
  21. anita - a'ah..biarpn maria gelisah mula2 n mcm tak berjaya nak push..akhirnya kuar gak aqil tu w/o ubat thn sakit atau vacuum..bila keluar tu lega..;)

    hanie - thnks...mmmm...mmg menyelerakn...;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...