Salam pekenalan korang!

Friday, December 11, 2009

lmbt lagi

ramai yg mula tegur aku..bila due..start cuti bila..n mcm2 soalan psl baby n kandungan aku..n dah 2 3 org yg tegur perut aku tak turun lagi walhal due date dah dekat...em..takut pn ada bila denga mcm tu..bila tak turun lagi..means baby lambat lagi nak kuar..em jujurnya aku dah tak sabar nak tgk n pegang baby..even takut cuak n gerun tu ada..tp tetap tak sabar nak tgk die..hrp aku sakit time suami ada d sisi..maklumla kat sini kami 2 je..takdek org nak tlg tgkkan aku plk nnt..em apepun aku cuma berserah pd ALLAH..semoga sumernya selamat..

p/s:buat semua kengkawan..aku mintak maaf byk2 kalau ada buat sbrg salah..doakan aku n baby yek..

19 comments:

  1. x semestinya perut dh turun tu dh nk bersalin.. cam saya, perut dok tinggi jek.. bersalin overdue sehari... so gn risau2 yer.. semoga semuanyer selamat.. kalo ader air zam zam.. minum je air tu sementara nk bersalin.. InsyaAllah dipermudahkan

    ReplyDelete
  2. kalau dah sampai due date awak tak bersalin lagi pergi hospital ye..jgn risau, semoga semua selamat..aminnnn..

    ReplyDelete
  3. farahazmin - oo ye ke..hehe..tak reti..org tua2 la ckp perut tak turun lg..tu yg dok risau tu..huhu...mekasih yek..sy takdek air zam2 tp sy minum air selusuh..hrp sumernya d permudahkan jugak..mekasih again..

    farah - em tu la kalau tak bersalin gak kena p check dr la kan..takut gak..kang baby lemas ke ape ke..kan awakkan..doakan sy yek..

    ReplyDelete
  4. perut akan turun ke?tak tau plak kte psl nih.insyallah,kte doakan awak ye.tak sabar gak nak tgk baby awak =)

    ReplyDelete
  5. All the best!

    Bila tunggu time macam ni manjang chuak je kan..

    Don't worry. Fikir yang baik-baik je. InsyaAllah semuanya selamat. =)

    ReplyDelete
  6. semoga selamat semuanya, maria! amin.. ;)

    ReplyDelete
  7. pe2 pn, be ready!
    semoga semuanya selamat.... =)

    ReplyDelete
  8. fathi -em org tua2 lah sll ckp..tp ada je yg bersalin perut tak turun pn..nthla..mekasih doakan maria..hrp sumernya selamat..amiin..

    hannah - em cuak gerun sumer ada..tak sabar pn ada jugak..hehe..

    riri - mekasih..;)

    anonymous - mekasih..(",)

    ReplyDelete
  9. Hi Maria,

    Don't worry, everything going to be alright. And mana la orang tu tau perut turun ke tak hehehe..kena doctor pegang, rasa2 baru betul. Another cue nak tau dah dekat ke belum, orang cakap water retention (kaki kembang). Kaki u mcm mana? Me belum kembang :P

    All the best and relax..dah hujung2 ni (tak sabarnya) and byk kan latihan kegel (me pun tak sure membantu ke tak :P)

    ReplyDelete
  10. aan - latihan kegel?apekah itu..huhuh..kaki maria tak kembang pn..dr dlu smp skrg same je kaki tu..huhu..

    ReplyDelete
  11. sabar .. enjoy ur pregnany dulu once baby out confirmbz.. dulu masa my first baby.. i overdue... so sabar yek
    banyakkan berjalan

    ReplyDelete
  12. yatie - mslhnya smlm g scan dr ckp air ketuban makin kurang..so ada rs sedikit cuak..huhu..hrp2 sumernya akan ok..huhu..

    ReplyDelete
  13. maria dun worry..u can c d difference bla ur pwot dh turun..dis is ur 1st tu u tak prasan lg..

    bab kaki bengkak ..biasanye bla betol2 nk bsalin..u tekan bengkak kat kaki tu..kalo kesan u tekan tu lambat naik means tak lama lg..kalo cepat means blum lg.

    ReplyDelete
  14. 28sen - ooo mcm tu ek..member maria kata kaki die tak bengkak pn tp dah bersalin dah..em tgkla mcmn..maria hanya mampu berserah..huhu..

    ReplyDelete
  15. Hehe kegel tu pelvic floor exercise. Dia untuk kuatkan muscle pelvic so mcm we can control the pelvic la time nak bersalin. But latihan ni paling penting after dah bersalin, so that nnt takde problem kalau batuk terkencing ke apa ke.. u google la, all u have to do is kemut and hold it for a while (don't hold ur breath)

    ReplyDelete
  16. aan - thanks..just google and found bout that senaman..hehe..giler jakun..hehe..nnt leh try..;)

    ReplyDelete
  17. pengalaman nurul dulu kalu dah nak bersalin perut rasa ringan jer tau means time tu dah nak bersalin

    ReplyDelete
  18. nurul - oo..perut rs ringan ek..em nthla..tak reti plk nak rs perut ni ringan ke tak..huhuhu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...